Reizen met de motorhome is dé veiligste vakantieformule

Marc Van Ranst bevestigt: reizen met de motorhome of caravan is één van de veiligste vakantieformules deze zomer

bron artikel: campaway


Campaway kreeg de unieke kans om samen met Vlaanderens bekendste viroloog te praten over één van de onderwerpen dat ons sinds het begin van deze lockdown bezig houdt: hoe en wanneer mogen we weer uit ons kot? We geven je hier graag enkele verhelderende antwoorden mee!

Nadat zo velen onder ons zich gedwongen zagen hun vakantie uit te stellen of te annuleren, ziet de toeristische sector nu toch een klein lichtpuntje aan het einde van de tunnel. De hele sector kijkt reikhalzend uit naar de toelating van toeristische verplaatsingen die er volgens viroloog professor Marc Van Ranst begin juni mogelijk aankomt. De ideale stimulans om die broodnodige volgende trip met de camper of caravan te beginnen plannen! 


Onderweg, zoals thuis

Tijdens deze wereldwijde pandemie vrezen we allemaal de verspreiding van het coronavirus. Waar kunnen we ons nog veilig voelen?  
Marc Van Ranst bevestigt ons dat reizen met de camper of caravan een verantwoorde en veilige manier van reizen is. In ons vrijetijdsvoertuig zijn we ‘thuis’, ongeacht onze bestemming. We beschikken aldus over eigen toiletfaciliteiten en hoeven geen beroep te doen op bijvoorbeeld externe eetgelegenheden. Zo is het dus perfect mogelijk de eigen bubbel in stand te houden. Contacten met anderen kunnen beperkt worden, in tegenstelling tot diegene die reizen met het vliegtuig of in een druk hotel verblijven. 

Marc Van Ranst: “Als viroloog kan ik op deze manier van reizen niets tegen hebben. Of je nu thuis in uw bubbel zit, of in uw caravan, dat biedt eigenlijk dezelfde veiligheid.”


Op weg met de huur- of eigen kampeerwagen 

Zoals bij elk contact tussen derden is het ook tijdens een toonzaalbezoek bij de dealer essentieel dat we de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen, zoals social distancing etc., naleven.
De officiële verhuurders van de motorhome of caravan zullen er ook steeds voor zorgen dat de voertuigen reisveilig zijn en zullen hiervoor de nodige maatregelen nemen. Zo kunnen we met een gerust gemoed de trip aanvangen.  
Wanneer men strikte hygiënemaatregelen respecteert, zoals men ook in elk griepseizoen moet doen, ziet Marc Van Ranst verder geen noodzaak tot verregaande bijkomende schoonmaakmaatregelen.
Op regelmatige basis een degelijke reinigingsbeurt en voldoende vaak de handen wassen blijft de boodschap!  


Op ontdekking doorheen België

De kans is groot dat veel landen in Europa de grenzen komende zomer nog gesloten houden voor toeristen en niet-inwoners. Marc Van Ranst ziet momenteel geen reden waarom binnenlandse reizen vanaf juni niet terug toegelaten zouden zijn. En gelukkig herbergt België tal van verborgen pareltjes die meer dan de moeite waard zijn om te ontdekken. De kust en de Ardennen mogen dan wel de populairste vakantiebestemmingen zijn in eigen land, zowel ten noorden als ten zuiden van de taalgrens zijn natuurpracht, historische schatten en een rijk cultureel patrimonium in overvloed aanwezig. Laat je dus zeker verrassen door al dat moois!

Marc Van Ranst: “De reden waarom binnenlandse verplaatsingen nu nog niet zijn toegelaten, heeft niets met de caravan of motorhome te maken, maar heeft er gewoon mee te maken dat het toerisme in het algemeen nog niet is heropgestart.”


Op reis met onze huisdieren

Wanneer we erop uit trekken met ons huisdier, hoeven we volgens Marc Van Ranst ook niet te vrezen voor een besmetting bij of overdracht door onze geliefde reisgezel. De enkele katten waarbij symptomen van het virus werden vastgesteld, zijn uitzonderingen. Het is dan ook zeker geen substantiële transmissieweg voor het virus, verduidelijkt de viroloog.


Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.